top of page
servere

Gjenbruk av varme fra datasenter

Det finnes mye statistikk på den globale bruken av elektrisk kraft i IT-industrien. Ett av disse tallene sier at IT-industrien står for svimlende 210 terrawattimer (TWh).


Det er ikke utenkelig at innen 2025 så vi datasenter, og det som står i forbindelse med dette, forbruke 1/5 av verdens elektriske strømforsyning, og det vokser.


Nærmere 90 % av energien som går inn i et datasenter, går til spille. 


Carbonchange har løsninger for deg som trenger varme. Varmen fra datasenter kan gjenbrukes og selve datasenteret kan i dag plasseres nesten hvor som helst. Også i kjelleren i din bedrift!


Ta kontakt så finner vi en løsning for deg.

SmartDatasenter: About

Hvem er du?


Hvem er det vi leter etter når vi ser etter muligheter for gjenbruk av varme? Eller mer spesifikt - gjenbruk av varme fra datasenter. Så lenge du trenger varme, på en eller annen måte, hele året, og har en relativ stabil energibruk, mener jeg bestemt at vi er en bra match.

Vi har dristet oss til å sette opp de mest åpenbare synergimulighetene nedenfor, men nøl ikke med å ta kontakt om du vil vi skal sjekke hvilke muligheter som finnes hos deg.

Tørker du noe?

Når man tørker noe, trenger man energi. Det finnes utallige måter å skaffe seg denne varmen på enten man bruker varmepumper eller andre fyringsmuligheter. Felles for de fleste er at energibehovet er stort og strømprisen øker. Og det er vel ikke så mange som forventer at den skal holde seg stabil lav fremover heller. Er varmekilden gammel nok, er den kanskje ikke helt tidsriktig mhp kostnad for verken lommeboken eller miljøet.

I Carbonchange jobber vi med ulike løsninger på tvers av bransje. Så lenge du har et tørkebehov, kan vi bidra. Vi gjenbruker blant annet varme fra datasenter som muliggjør en stor besparelse.

Vi kan ikke love at dette passer for alle, men la oss i alle fall ta en titt. La oss se på de løsningene du har, gjøre kalkuleringer og se hvordan dette kan løses for deg. Vi snakker betydelig besparelse på energikostnaden!

Bruker du steam (damp) i bedriften din?

Om du er et vaskeri, meieri eller trenger å holde mye utstyrt rent, er sjansen stor for at du bruker mye steam i produksjonen.

Vi har løsninger som gjør det mulig å erstatte deler av oppvarmingen mot steam. Og i de aller fleste tilfeller så kan vi levere hele løsningen frem til steam. Vi gjenbruker varmen fra datasenter i denne prosessen. For nå har teknologien gjort det mulig å også produsere steam fra spillvarmen fra et datasenter.

En fantastisk mulighet til å spare mye penger! Mye penger!

Joda, jeg trenger varme, men hvordan?

De fleste bedriftseiere har fokus på produktene sine. Vi i Carbonchange har fokus på smarte løsninger som er nyttige eller lønnsomme. Aller helst begge deler.

La oss ta en kjapp prat så finner vi fort ut om vi har noe å bidra med.

SmartDatasenter: Liste
bottom of page